Specialisterne udtaler

”Samlet set er antallet af alvorlige skader faldet betydeligt. Men skaderne viser, at fyrværkeri er farligt, og derfor skal alle benytte sikkerhedsbriller, antænde korrekt og i øvrigt følge instruktionerne på fyrværkeriet. Vi har kendskab til mindst ét tilfælde, hvor sikkerhedsbriller har medvirket til at forebygge en alvorlig øjenskade, idet r knækkede og alene medførte et sår nær øjet, da kugler fra et batteri ramte brillerne.”

(Ulykkes Analyse Gruppen, Odense Universitetshospital 1. januar 2012).

”De skader, der opstår, sker typisk fordi voksne ikke bærer sikkerhedsbriller. 9 ud af 10 øjenskader ses i øvrigt hos mænd. Kommer kvinder til skade, er det fordi de har været tilskuere uden at bruge sikkerhedsbriller.”

(Overlæge John Thygesen, Glostrup Hospital til Politiken 1. januar 2012).

”Fyrværkeriskaderne opstår oftest på grund af uforsigtig omgang med fyrværkeri. Påvirkning af alkohol er formentlig medvirkende til mange skader specielt den 31. december.

(Overlæge Tune Ipsen, Odense Universitetshospital, i artikel på Netdoktor).

”Mange af de skader, vi har set de seneste nytårsaftner, skyldes mænd på 20 til 30 år, som råber ’Husk beskyttelsesbrillerne! efter børnene, og som glemmer dem selv. Som regel fordi de har fået rigeligt at drikke. Alkohol gør, at de glemmer respekten for fyrværkeriet og glemmer at tage brillerne på, før de stikker en cigar i munden og begynder at fyre raketter af.”

(Øjenlæge Malou Høgsbro, Vejle Sygehus, til DR 2009).

"Det er mænd, der kommer ind med øjenskaderne og det er sådan set i alle aldersgrupper. Den eneste fælles betegnelse er, at de har drukket alkohol."

(Læge Jess Willum Holst, Odense Universitetshospital, til TV 2 News 1. januar 2012).

“Halvering af alvorlige skader, færre skader fra batterier, men fortsat mange skader efter batterier og især raketter i nytåret i 2011/2012.”

(Ulykkes Analyse Gruppen, Odense Universitetshospital 5. januar 2012).

Alle pressehenvendelser om brancheforhold i relation til ovenstående emner henvises til brancheforeningens direktør:

Direktør Karsten Nielsen - Telefon 75​ 50 80 65 - Mobil 40 21 70 64 - E-mail: info@fyrvaerkeribrancheforeningen.dk